11 Mart 2015 Çarşamba

Para Para Çorbası


Hazır kayınvalidem gelmişken bu defa mutfağa birlikte girdik. Para para çorbası için erişte hazırladık, akşamına da çorbamızı pişirdik. Lezzetli ve besleyici bu çorbayı siz de yapabilirsiniz. Vereceğim hamur ölçüleriyle 5 pişirimlik para para eriştesi yaptık. Fazlasını tepsilere yayıp kuruttuktan sonra derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. 

Malzemeler:
Eriştesi için:
5 bardak un
2 yumurta
1-2 kaşık zeytinyağı
Tuz
Yeteri kadar su
Çorba için:
1 bardak para para eriştesi
1 bardak haşlanmış nohut
1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 kaşık tereyağı
2 diş sarımsak
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates çorbası
6-7 bardak su ( tavuk ya da et suyu da kullanabilirsiniz. ) 
Tuz, karabiber, pul biber, nane
1 limon suyu

Para para eriştesini hazırlamak için unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtaları havuzun ortasına kırın. Diğer malzemeleri de ekleyerek sert bir hamur yoğurun. Hamuru 3 bezeye ayırıp oklava yardımıyla 1-2 mm kalınlığında açın. Kızgın bir tavada açtığınız yufkaları önlü arkalı 1-2 dakika pişirin. ( Bu işlem kesimi kolaylaştırmak için yapılıyor. ) Pişirdiğiniz yufkaları üzerini kapatarak bekletin. Yufkaları keskin bir bıçak yardımıyla mümkün olduğunca minik karelere kesin ve bir tepsiye yayarak kurutun. 
Çorbayı hazırlamak için tereyağını eritin. Ezilmiş sarımsağı ilave edip kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu ekleyin. Su kaynayınca eriştelerini ekleyin. Tuzunu ve biberini ayarlayın. 6-7 dakika kadar pişirdikten sonra haşlanmış nohutları ve mercimekleri ekleyin. Bir kaç dakika daha kaynatın. Ateşten almaya yakın limon suyunu, nanesini ve pul biberi ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun! 





Hiç yorum yok: