5 Aralık 2007 Çarşamba

Krem Karamelli Kek



Bu tarifi ilk kez geçen yıl yapmıştım. O zamandan beri de sık sık yapıyorum. Hem görüntüsü güzel, hem çok lezzetli bir kek. Yapım aşamaları sırasında aynı zamanda fizik kanunlarını da gözlemleme şansınız oluyor. 😊

Malzemeler:
Krem Karamel için:
500 gr. süt
3 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Yarım bardaktan biraz fazla şeker (karameli için)

Kek için:
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi



Yarım su bardağı şekeri çok az su ( 2 çorba kaşığı kadar) ilave ederek teflon tavada yakın ve ortası delik bir kek kalıbının tabanına kalıbı yağlamadan dökün. Bu arada kalıbın kelepçeli kalıp olmaması gerekiyor çünkü içine konan malzeme oldukça sıvı. Krem Karamel için yukarıdaki malzemelerin tamamını çırpma kabında fazla köpürtmemeye dikkat ederek mikserle çırptıktan sonra kalıba dökün. Keki hazırlamak için un, kabartma tozu ve kakao dışındaki tüm malzemeleri önce iyice çırpın. Daha sonra kalan malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın ve kek kalıbına dökün. Krem Karamel malzemesi de sıvı olduğundan hepsi birbirine karışacak ama telaşa gerek yok çünkü pişerken birbirlerinden ayrılacaklar. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye oturtarak 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. (Fırına göre pişmesine yakın keki kontrol edip ısıyı ayarlamak gerekebilir.) Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuyunca buzdolabına koyun. Sabah kalıbı yarım dakika kadar sıcak suya oturttuktan sonra keki ters çevirip servis tabağına çıkarın. Bir kaç saat de böyle beklerse kek karameli çekiyor ve tadı daha güzel oluyor. Afiyet olsun!

5 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Ne hoş, ne güzel bir kek. Silikon kek kalıbında yapsam başarılı olur muyum? Ne dersin? Denemek istiyorum. Görüntü o kadar hoşuma gitti ki:) Eline sağlık.
Sevgilerimle...

Zeynep dedi ki...

Sevgili bocuruk, güzel yorumuna teşekkür ederim. Ben teflon kek kalıbında yapıyorum. Silikonda denemedim. Eğer teflon kalıbın varsa daha garantili olur :)

BİZİM EVİN MUTFAĞI dedi ki...

Sevgili Zeynep Bu keke de bayıldım. Yorumsuz geçmek istemedim. Ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

Selam cok guzel bende yapmak isterim ama teflon kek kalibim yok silikon
Olurmu?

Zeynep dedi ki...

Silikonda denemedim ama sorun olmaz sanırım. Kelepçeli kalıp kesinlikle kullanmayın.