15 Ocak 2008 Salı

Hareli Kek ya da Zebra Kek



İki renkli kekin bu tarz sunumunu ilk kez Yemek ve Biz'den sevgili Figen'de görmüştüm. Daha sonra internette pek çok sitede farklı tariflerle değişik versiyonlarını gördüm. Benim kullandığım ölçüler aşağıda. Aslında bu şekli vermek çok kolay, görüntüsü de çok güzel oluyor. Hala denememiş olanlar varsa denemenizi öneririm.

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı maden suyu

Yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Un, kabartma tozu ve kakao dışındaki tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. 2,5 bardak un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Tam kıvamını bulmadan oluşan hamuru iki ayrı kaba eşit miktarlarda olmak üzere ayırın. Kapların bir tanesine kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırın. Diğerine de 2 kaşık un ekleyip karıştırın.

Önceden yağlamış olduğunuz yuvarlak bir kalıbın tam ortasına sırayla birer kepçe sade ve kakaolu hamuru üst üste dökün. Her iki hamuru da kalıbın tam ortasına dökmeniz gerekiyor. Bu arada kepçelerin altından hamurun başka yerlere damlamamasına dikkat etmelisiniz. Her iki hamur da bitene kadar bu işleme devam edin. Kekin yüzeyi halka halka olmalı. Tüm hamur bittiğinde keki 170 dereceye ayarladığınız soğuk fırına verin. Üzeri kızarınca fırından alın ve kek soğuyunca kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!




1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok leziz duruyor.Ellerine sağlık!