12 Eylül 2013 Perşembe

Elmalı Turta


Elmalı turta seven herkesin bu tarifi denemesi lazım. İlk kez elmalı turta yapmadan önce Emine Beder'in kitabından bu tarifi bulup denedim ve çooook beğendim. Hem tadı, hem görüntüsü nefis. Denemenizi öneririm. Hamurdan az bir miktar arttı. onu da iki küçük kalıba yayıp minik çilekli turtalar yaptım. Daha sonra onun da resmini koyup kremasının tarifini yazarım.

Malzemeler:
Hamur için:
2 yumurta
1 bardak toz şeker
1 paket (250gr) margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
4,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
İç harç için:
5 adet orta boy elma
1/2 bardak toz şeker
1 bardak iri dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın

İçi için elmaları soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Üzerine yarım bardak şekeri ekleyip elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Elmalar suyunu çekince altını kapatıp cevizleri ve tarçını ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini bir araya getirip iyice toparlanana kadar yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Yarısını top şekline sokup soğuması için buzluk ya da dondurucuya atın. 25-30 cm'lik bir kalıbı yağlayın. Hamurun diğer yarısını kalıbınız ölçüsünde açıp kalıba iyice yerleştirin. Kenarları 1 cm kadar yukarı kıvırmayı unutmayın. Soğuyan elmalı harcı kalıba dökün. Dolapta soğuttuğunuz hamur topunu rendenin iri tarafıyla elmalı harcın üzerini kapatacak şekilde rendeleyin. Turtanızı 180 derecede önceden ısıttığınız fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: