8 Aralık 2015 Salı

Portakal Kremalı Çikolatalı Pasta


Çikolata ve portakalın mükemmel uyumunu bu pastada tadabilirsiniz. Kremasındaki gerçek portakal suyu ve ricotta, kekin içindeki çikolata ile birleşince enfes bir lezzet ortaya çıkıyor. Üzerindeki portakal şekerlemeleri de çok yakışıyor. 

Malzemeler:
Keki için:
4 yumurta 
150 gr toz şeker
130 gr un
30 gr mısır nişastası 
100 gr tereyağı 
100 gr bitter çikolata 
1/2 paket kabartma tozu 
1 tutam tuz
Kreması için:
3 yumurta sarısı 
250 gr ricotta peyniri
80 gr labne peyniri
150 ml portakal suyu 
60 gr şeker
20 gr un
1 portakal kabuğu rendesi
70 gr pudra şekeri 
Islatmak için:
70 ml portakal suyu
50 ml su
50 gr toz şeker
Süsleme için:
1 paket hazır çikolatalı glazür
Portakal şekerlemeleri 
Şekerlemeler için:
1 portakalın kabuğu
40 gr şeker
1 çorba kaşığı su

Keki için çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin ve ılınmaya bırakın. Ayrı bir kapta 4 yumurtayı toz şekerle rengi açılana kadar çırpın. Ilınan çikolatayı ekleyip karıştırın. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek karışıma ekleyip karıştırın. 24 cm çapındaki yağlanmış kalıba yayıp üzerini düzeltin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. Kürdanla kontrol ettikten sonra fırından alıp ılınmaya bırakın. 
Kreması için yumurta sarılarını toz şekerle birlikte iyice çırpın. Unu ekleyip karıştırın. Portakal suyunu da ekleyip karışımı ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocaktan alıp portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın ve kurumaması için üzerini örtüp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde ricottayı, labneyi ve pudra şekerini iyice karıştırın. Soğumuş olan portakallı kremayı da ekleyip karıştırın. 
Keki ıslatmak için su ve şekeri ocakta 1-2 dakika kaynatın. Ateşten alıp portakal suyunu ekleyin ve ılınmaya bırakın. 
Portakal şekerlemeleri için bir portakalın kabuklarını ince şeritler halinde kesin. Küçük bir sütlükte su kaynatıp portakal kabuklarını içine atın. 2 dakika kaynadıktan sonra süzün. Aynı işlemi tekrar yapıp tekrar süzün. Bir kaşık su ve toz şekeri sütlüğe alıp ocakta eritin. Portakal kabuklarını ekleyip karıştırarak 5 dakika kadar pişirin. Hazırladığınız şekerlemeleri yağlı kağıt üzerine alın. 
Pastayı hazırlamak için keki enine ortadan ikiye kesin. Alt parçayı servis tabağına alın ve ıslatmak için hazırladığınız sıvı ile keki ıslatın. Portakallı kremayı üzerine yayın. Kekin diğer parçasını üzerine kapatıp kalan sıvı ile ıslatın. Glazür paketini kaynar suda eritip pastanın üzerine yayın. En üste portakal şekerlemelerini yerleştirerek süsleyin. Buzdolabında bir kaç saat soğuttuktan sonra servis yapın. Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok: