28 Mayıs 2015 Perşembe

Parmak Kebabı


Kursta yaptığımız bu tarifin ismini parmak şeklindeki köfteleri ve jülyen doğranmış bonfilelerinden esinlenerek ben koydum. Gerçekten nefis oldu. Tek kötü yanı artık dışarıda yediğiniz kebapları beğenmeyecek olmanız. 😄😄 

Malzemeler: (4-5 kişilik)
250 gr köftelik kıyma
250 gr jülyen doğranmış bonfile
1 kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, zeytinyağı
Domates sosu için:
3 tane domates
1 tane yeşil biber
1 küçük kuru soğan
1 kaşık biber salçası
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
2 tane patlıcan
1/2 paket mantar 
Tereyağı

Öncelikle buradaki tarife göre bazlamalarınızı hazırlayın. Jülyen doğranmış bonfileleri tuz, karabiber, pul biber, kekik ve biraz zeytinyağı ile harmanlayıp kapalı bir kaba alın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. Köfteleri hazırlamak için kıymayı, soğan rendesini, tuzu ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Buzdolabında biraz dinlenmeye bırakın. Mantarları temizleyip saplarını kopardıktan sonra içlerine çok az tereyağı koyup tuz serperek fırın tepsisine dizin ve 180 derecede ısıtılmış fırında yumuşayana kadar pişirin. 
Domates sosunu hazırlamak için soğanı ince şekilde kıyın. Biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın. Az zeytinyağı koyduğunuz bir tencerede soğanları biraz kavurun. Biberleri ekleyip bir kaç kez çevirin. Biber salçasını ve domatesleri de ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra domatesler pişip suyunu hafifçe çekene kadar pişirin. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve ezip tuzlayın. İki ayrı tava çıkarın. Çok az yağlayıp kızdırdığınız ilk tavada bonfileleri, tavanın dibine yine biraz yağ koyup kızdırdığınız ikinci tavada köfteleri kızartın. 
Servis için tabağın ortasına yerleştirdiğiniz bir bazlamayı 8 dilime bölün. Üzerine domates sosundan bir kaşık koyup yayın. Onun üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt, közlenmiş patlıcan, bonfile ve köftelerden yerleştirin. En üste fırınlanmış mantarlardan koyarak soğutmadan servis yapın. Afiyet olsun!




Hiç yorum yok: