20 Mart 2014 Perşembe

Bezelye Püreli Kuzu Pirzola


Bu hafta kursta yaptığımız bezelye püresi yatağındaki soslu kuzu pirzola nefis oldu. Aynı sosu kullanarak hazırlanan patatesler de yanına çok yakışmıştı. 

Malzemeler:
1 kg. kuzu pirzola
2-3 diş sarımsak
1 soğanın suyu
2 kaşık zeytinyağı
Limon kabuğu
Taze biberiye
Kekik
Kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber
Üzeri için:
3-4 tane domates
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan

Tüm malzemeler karıştırılarak sos hazırlanır. Pirzolalar bu sosa bulanarak marine edilir ve en az 2 saat bekletilir. Kızdırılmış tavada pirzolaların her iki yüzü de mühürlendikten sonra fırın kabına alınır. İnce kıyılmış kuru soğan az yağda 1-2 kez çevrilir. İnce kıyılmış biberler eklenerek bir kaç dakika kavrulur. Küp doğranmış domatesler de eklenip tuzu ayarlanır ve 1-2 dakika kaynadıktan sonra hazırlanan domates sosu pirzolaların üzerinde gezdirilip fırın kabının üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verilir. Etlerin pişmesine yakın üzerindeki folyo alınıp kızarması sağlanır. Soğutmadan servis yapılır. Afiyet olsun! 

Bezelye püresi için:1/2 kg. bezelye küçük bir soğanla birlikte iyice haşlanıp blenderdan geçirilir. Ocağa alınıp bir yandan karıştırarak tuz, karabiber ve süt ilavesiyle kıvamı ayarlanır. Pişerken 2 kaşık krema ya da 1 kaşık tereyağı eklenir. Etlerin yanında ya da altında servis edilir. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: