23 Ocak 2014 Perşembe

Çilekli Minik Tartlar



Çocuklar çilekli tarta bayılıyorlar. Normalde mevsimi dışında sebze-meyve yemelerini tercih etmiyorum ama dün pazarda bu çilekleri görünce onlara bir sürpriz yapmak istedim.
Aşağıdaki ölçülerde krema fazla geldi, kremayı yarım ölçü yapabilirsiniz. Ama o kadar lezzetli ki ben kalan çilekleri minik minik içine doğrayıp puding gibi kaselere doldurdum, nefis oldu :)

Malzemeler:
2 yumurta sarısı
150 gr oda sıcaklığında margarin
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket kabartma tozu
Kreması için:
2,5 bardak süt
1 bardak şeker
3-4 kaşık un
1 paket vanilya
1/2 bardak soğuk süt
1 paket(2 poşet) krem şanti
Üzeri için:
Çilek 
Tart jöle

Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Hamurun toplanması biraz zaman alabilir, iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru bir buzdolabı poşetine sarıp 1 saat kadar buzdolabında bekletin. İsterseniz 25-30 cm çapında tek bir kalıbı, isterseniz benim gibi 4-5 minik kalıbı yağlayın. Hamuru merdane ile açın ve bastırarak kalıba yerleştirin. Yerleştirme sırasında yırtılan yerler olabilir. Elinizle düzeltebilirsiniz. Çatalla bir kaç yerinden deldiğiniz hamurları 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Bu arada kreması için 2,5 bardak sütü, şekeri ve unu bir tencereye alın. Çırpma teli ile sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Altını kapatınca vanilyayı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Krema soğuduğunda 1/2 bardak süt ile krem şantiyi çırpın ve hazırladığınız kremaya ekleyerek hepsini birlikte çırpın. Soğumuş olan tart tabanınızın içini krema ile doldurun. Üzerini istediğiniz şekilde kestiğiniz çilekler ile süsleyin. Hazırladığınız tart jöleyi fırça yardımı ile çileklerin üzerine sürün. Soğutup servis yapın. Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok: