14 Mart 2020 Cumartesi

Torta Menjar Blanc



Bu tarifi "Hairy Bikers' Mediterranean Adventure" programında görüp denemeye karar verdim. Farklı, güzel bir tatlı denemek istediğinizde içindeki tarçın lezzeti, vanilya ve limon kabuğu ile bu tarifi beğeneceğinizi düşünüyorum.

Malzemeler:
Hamuru için:
350 gram un (3 su bardağı)
150 gram pudra şekeri (1 dolu su bardağı)
175 gram tereyağı (soğuk)
1 limon kabuğu rendesi
2 yumurta
İçi için:
1 litre süt
1 paket vanilya
2 çubuk tarçın
1 limon kabuğu rendesi
6 yumurta sarısı
150 gram toz şeker (1 bardaktan 1 parmak eksik)
100 gram mısır unu (1 bardak)
Üzeri için:
Yumurta akı
Pudra şekeri

Hamuru hazırlamak için unu ve pudra şekerini bir tutam tuzla karıştırıp küp doğranmış tereyağını ekleyin. Ovuşturarak ufalayın. Limon kabuğu rendesini ve çırpılmış 2 yumurtayı ekleyerek pürüzsüz bir hamur oluşturana kadar yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.

İçi için sütü bir tencereye alıp tarçın, vanilya ve limon kabuğu ekleyip kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta sarılarını toz şeker ile çırpın. kabarıp rengi açılınca elenmiş mısır ununu ekleyip karıştırın. Ilınmış olan sütü süzüp karışıma yavaşça çırparak ilave edin. Sonra ocağa alıp üzeri göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız kremanın üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın. Hamuru biri diğerinden biraz daha büyük olan 2 parçaya ayırın. Büyük parçayı tart kalıbınızın ölçüsünde açıp yağlanmış olan kalıba yerleştirin. Kenardan sarkan fazlalıkları alın ve dibine çatalla delikler açın. Hazırladığınız tabanı buzdolabında yarım saat soğutun. Daha sonra ılınmış olan iç malzemeyi tabanın üzerine yayın. Kalan daha küçük hamuru açıp en üste yerleştirin. Üzerine yumurta akı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpip soğutarak servis yapın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: