5 Nisan 2018 Perşembe

Karaorman Pastası


Karaorman Pastası pastalar içinde tam bir klasiktir. Bol çikolatası ve nefis vişneleriyle pasta denince ilk aklımıza gelenlerden biri olduğunu söyleyebiliriz sanırım. Tarife bakınca bu pastayı yapmanın o kadar da zor olmadığını göreceksiniz. İşi daha da kolaylaştırmak isterseniz hazır pasta tabanı kullanabilirsiniz. (Tabi 2 paket alırsanız pastanız daha yüksek ve gösterişli olur)


Malzemeler:
Pandispanya için:
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik un
2 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
Islatmak için:
1/2 su bardağı süt (tercihinize göre vişne suyu ya da vişne likörü kullanabilirsiniz)
Araları ve üzeri için:
2 su bardağı soğuk süt
2 paket (4 poşet) krem şanti
200 gr vişne
1 paket bitter çikolata (80 gr)



Pandispanyayı hazırlamak için 5 yumurtayı toz şekerle birlikte rengi açılana kadar çırpın. Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ayrı bir yerde eledikten sonra yumurtalara ekleyip karıştırın. Kenarları yağlanmış ve altı yağlı kağıt ile sarılarak kapatılmış olan 24 cm çapındaki çembere hamuru dökün. 170 dereceye ayarlanmış soğuk fırına vererek pişmeye bırakın. Pişen pandispanyanızı soğumaya bırakın.
Kremayı hazırlamak için gerekli tüm malzemeyi bir tencereye alın ve çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Üzeri göz göz olup kıvam almaya başladığında altını kapatıp kenara alın ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde krem şantinin tamamını 2 su bardağı soğuk süt ile kıvam alana kadar çırpın.
Soğuyan pandispanyanızı enlemesine 3 kat olacak şekilde kesin. İlk kat pandispanyayı koyup bir kaç kaşık sütle ıslatın. Önce soğumuş olan kakaolu kremanın yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Sonrasında vişneleri üzerine dizin. Vişnelerin üzerine de krem şantiden ince bir tabaka yayın ve ikinci kat pandispanyayı üzerine yerleştirin. Yine sütle ıslatıp kalan kakaolu kremayı yayın. Üzerine vişneleri dizip ince bir tabaka krem şanti sürün ve üçüncü pandispanyayı en üste yerleştirip kalan sütle ıslatın. Krem şantinin kalanı ile tüm pastayı kaplayıp olabildiğince düzeltin. Bitter çikolatayı rendeleyerek pastanın üzerini ve yanlarını rendelenmiş çikolata ile kaplayın. İsteğinize göre krem şanti ve vişne taneleri ile süsleyip bir kaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok: