27 Mart 2017 Pazartesi

Gül Kremalı Pasta


Bahara yakışır güzel bir pastayla bu haftaya başlayalım. Nefis bir pandispanya arasındaki diplomat kreması, çilek ve muzlar ile son derece lezzetli bu pastayı gül şeklinde sıktığım krema ile süsledim. Denemek isteyenler için tarif aşağıda.

Malzemeler:
Pandispanyası için:
5 yumurta
1 bardak toz şeker
1,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
500 ml süt
3 yumurta sarısı 
50 gr mısır nişastası 
120 gr toz şeker 
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 kutu krema (200 ml, buzdolabında soğutulmuş olacak)
Islatmak için:
1 bardak süt
Araları için:
2 adet muz
10-15 adet çilek
Üzeri için:
4 poşet krem şanti
1 bardak soğuk süt
İsteğe göre 1 poşet vanilya

Pandispanyayı hazırlamak için öncelikle yumurtaları toz şekerle birlikte çırpma kabına alarak mikserin en yüksek devrinde rengi açılıp kabarana kadar çırpıyoruz. Elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip fazlaca çırpmadan hepsini karıştırıyoruz ve yağlanmış 24 cm çapındaki yuvarlak kalıba yayarak 170 dereceye ayarlanmış fırında hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz. Kürdanla kontrol edip içinin de piştiğinden emin olunca pandispanyayı fırından alıp ılınmaya bırakıyoruz.  
Pastacı kremasını hazırlamak için sütü, vanilyayı da ekleyerek kaynamayacak şekilde ısıtıyoruz. Ocaktan alınca içine limon kabuğu rendesini ekliyoruz. Ayrı bir çırpma kabında yumurtaları, toz şeker ile rengi açılana dek çırpıyoruz ve nişastayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Sütü ip gibi azar azar akıtarak ve bir yandan da çırpmaya devam ederek yumurtalı karışıma ekliyoruz. Daha sonra karıştırdığımız bu malzemeyi tekrar tencereye alıp ocakta sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişiriyoruz. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp ılınmaya bırakıyoruz. Buzdolabında soğuttuğumuz kremayı kıvam alana kadar mikserle çırpıp ılınan karışıma ekliyoruz ve hepsini birlikte çırparak homojen ve pürüzsüz bir diplomat krema elde ediyoruz. 
Hazırladığımız pandispanyayı 3 kat olacak şekilde kesiyoruz. İlk katı servis tabağına yerleştirip sütün 1/3'üyle ıslatıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz diplomat kremanın yarısını yayıp dilimlenmiş muz ve çilekleri yerleştiriyoruz. Pandispanyanın ikinci katını üzerine kapatıp aynı şekilde ıslattıktan sonra kalan kremayı üzerine yayıp yine meyveleri diziyoruz. Üçüncü kat pandispanyayı en üste yerleştirip yine süt ile ıslatıyoruz. Krem şantilerin tamamını 1 bardak soğuk süt ile çırptıktan sonra isteğe göre gıda boyası ekleyip pastamızı kaplayıp süslüyoruz. Buzdolabında 1 gece soğuttuktan sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok: