20 Aralık 2016 Salı

Kestane Şekerli Rulo Pasta


Kış aylarının en sevilen yiyeceklerinden biri benim için kestanedir. Kestane şekeri artık her mevsim bulunabiliyor ama herşeyi mevsiminde yemenin verdiği keyif çok ayrı. Kestane şekerinin pastalara verdiği lezzet ise gerçekten muhteşem. Geçtiğimiz günlerde bir gazete köşesinde Sahrap Soysal'a ait bu tarifi görünce denemek üzere saklamıştım. Bugün kestane şekerli pastayı deneme fırsatım oldu ve tadını çok beğendik. Yapımı hiç gözünüzü korkutmasın, vereceğim püf noktalara dikkat ederseniz, hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler:
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 tepeleme çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
100 gr tereyağı
6-7 adet kestane şekeri
Arası ve üzeri için:
15-20 adet kestane şekeri

Kek hamurunu hazırlamak için 3 yumurtayı toz şekerle birlikte derince bir kaba alarak mikserin en yüksek devri ile iyice rengi açılıp kabarana kadar bir kaç dakika çırpın. Yoğurdu ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Son olarak unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip çok az çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kek hamurunu kağıdın ortasına doğru döküp yaklaşık 30x40 cm büyüklüğünde bir dikdörtgen şeklinde yayın. Tepsiyi 1-2 kez tezgaha vurup olabilecek hava kabarcıklarını patlatın. 150 derecede önceden 5 dakika ısıtılmış fırında üzeri iyice pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından aldığınız kekin 2-3 dakikada ilk sıcağı çıkar çıkmaz üzerine yağlı kağıt sererek ve uzun kenardan başlayarak çok sıkmadan rulo şeklinde sarın. Üzerine nemli bir mutfak bezi örterek soğumaya bırakın.
Bu arada kremayı hazırlamak için kestane şekeri hariç tüm malzemeyi küçük bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Hafifçe kaynamaya başlayıp kıvam aldığında ateşten alıp 6-7 tane kestane şekerini kremaya ekleyin. El blenderi yardımıyla kremayı pürüzsüz hale getirin ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Soğuyan kekinizin rulosunu açıp altındaki kağıttan ayırın. iyice ılınmış olan kremanın yarısını kekin üzerine yayın. Geniş olan kenara kestane şekerlerini dizin. Tekrar rulo şeklinde sarın. Kenarlardaki fazlalıkları düzeltip servis tabağına alın. Kalan kremayı rulonun üstünden başlayıp yavaş yavaş yanlara doğru sürerek tüm pastayı kaplayın. Kalan bir kaç kestane şekerini ufalayarak pastanın üzerini süslemede kullanın. İsteğe göre süslemede toz fıstık da kullanabilirsiniz. Buzdolabında en az 2-3 saat, tercihen 1 gece beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: