29 Şubat 2016 Pazartesi

Tart Kalıbında Pazılı Poğaça


Yumuşacık hamuru, nefis lezzetiyle kolayca hazırlanan bu poğaçaları çok seveceksiniz. Şık sunumlarıyla sofralarınızda dikkat çekmeyi başaracaklar. 

Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
3 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin:
1 demet pazı
1 soğan
1 kapya biber
50 gr beyaz peynir
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri İçin:
Rendelenmiş kaşar peyniri

Poğaçaların içini hazırlamak için pazıları yıkayıp ince ince doğrayın. Kıyılmış soğanı az sıvıyağda çevirin. Küp doğranmış biberleri ekleyip soteleyin. Doğranmış pazıları ekleyip kavurun. Baharatlarını da ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra ufalanmış beyaz peyniri de ekleyip karıştırın. 
Hamuru hazırlamak için ılık sütü, ılık suyu, şekeri ve mayayı bir kaba alıp bir kaç kez karıştırdıktan sonra ılık ortamda hiç ellemeden maya kabarana kadar bekleterek ön mayalanma yaptırın. Daha sonra zeytinyağını, unu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru tart kalıplarınızın büyüklüğüne göre 12 ila 16 parçaya bölün ve tart kalıplarının içine ortası çukur olacak şekilde yerleştirin. İç malzemeyi tüm hamurların ortasına eşit şekilde paylaştırın. 180 dereceye ayarlanmış soğuk fırına verip hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Sonrasında üzerlerine kaşar rendesi serpip kızarana kadar tekrar fırına verin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: