1 Ocak 2016 Cuma

Kar Tanesi Rulo Pasta


Yılbaşında tam da kar yağınca bu kar tanesi desenli pastayı yapmak istedim. Aslında çilekli yapacaktım ama çocuklar ısrarla muzlu olmasını isteyince onları kıramadım. Yapılışı aslında zor değil sadece biraz el oyalıyor. Kar tanelerini tek tek yağlı kağıda sıkıp üzeri kırmızı hamurla kaplanarak hazırlanıyor. Denemek isteyenler için tarifi aşağıda. Kırmızı rengi tutturmak zor olabileceği için yumurtaların sadece aklarını kullandım. Cup ölçüleriniz yoksa 240 ml'lik bir bardak kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
Kar tanelerini yapmak için:
1 yumurta akı
1/4 cup pudra şekeri
1/3 cup un
1 fiske tuz
1/2 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı su
Hamuru için:
9 yumurta akı (oda sıcaklığında)
1 cup toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı süzülmüş limon suyu
3/4 cup un 
1 kaşık kakao
1/2 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Kırmızı jel gıda boyası (Miktarı markaya göre değişebilir, ben bir çorba kaşığı kadar kullandım)
Kreması için:
1 cup süt 
1/3 cup şeker
2 dolu kaşık un
1/2 paket vanilya
1 poşet krem şanti
Krem şantiyi çırpmak için 1/4 bardak soğuk süt
İçi için:
İstediğiniz bir meyve

Kar tanelerini yapmak için bir yumurta akını bir fiske tuz ile temiz bir kapta çırpın. Köpürmeye başlayınca yavaş yavaş şekeri ekleyin. İyice beyazlaşıp kıvam alınca unu ve vanilyayı yavaşça alttan üste karıştırarak ekleyin. Kolay sıkılması için suyu da ekleyip yumurta akını söndürmeden karıştırın. Hazırladığınız hamuru sıkma poşetine doldurup ucunu ince şekilde kesin. Düzgün çizebilmek için kar tanelerini ben öncesinde bir kağıda çıktı alıp yağlı kağıdın altına yerleştirdim. Yağlı kağıdı kaymayacak şekilde altında desen kağıdı ile fırın tepsisine sabitleyin. Sıkma torbasındaki hamuru dikkatlice kar tanesi şeklinde sıkın ve buzdolabında 1/2 saat kadar soğutun. Bu arada kırmızı hamuru hazırlamak için yumurta aklarını bir fiske tuz ile çırpmaya başlayın. Yavaşça şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta akları iyice katılaşınca vanilyayı ve limon suyunu ekleyip alttan üste spatula ile çevirerek yedirin. Sonrasında hep birlikte elediğiniz un, kakao ve kabartma tozu karışımını azar azar ekleyip yumurtaları söndürmeden yavaş yavaş hamura yedirin. Son olarak gıda boyasını ekleyip yavaşça karıştırın. Hazırladığınız hamuru kar tanelerinin üzerine homojen biçimde yayın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Keki fazla pişirirseniz kurur ve rulo yapamazsınız. Fırından aldığınız kekin üzerine temiz bir yağlı kağıt örtüp hemen rulo şeklinde sarın. Üzerine temiz bir mutfak bezi kapatıp ılınmaya bırakın. 
Kreması için sütü, şekeri ve unu bir kaba alıp ocakta sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve karıştırıp ılınmaya bırakın. Krema ılınınca soğuk süt ile krem şantiyi çırpın ve kremaya ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırın. Soğuyan kekinizi açıp kremasını sürün. Uzun kenara meyvesini yerleştirip altındaki kağıttan ayırarak tekrar rulo yapın. Temiz bir yağlı kağıtla sıkıca sarıp en az bir kaç saat buzdolabında soğutun. Servisten önce dolaptan alıp kenarlarını düzeltin ve servis tabağına alın. Afiyet olsun!




Hiç yorum yok: