24 Şubat 2015 Salı

Örtülü Kebap


Bugün kursta yaptığımız örtülü kebabı hemen bloga eklemek istedim. Görüntüsü çok güzel, tadı çok lezzetliydi. Misafir yemekleri için rahatlıkla önerebileceğim bir tarif.

Malzemeler:
1/2 kg kontrafile ( sotelik doğranmış )
1 iri soğan
1 köy biberi ( küp doğranacak)
1 sivri biber ( küp doğranacak)
1 havuç ( küp doğranacak)
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Köftesi için: 
300 gr orta yağlı kıyma
1 küçük soğan ( rendelenecek)
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı galeta unu ( ya da iki dilim bayat ekmek)
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Mantarlı harç için:
1 paket mantar
2 köy biberi ( Jülyen doğranmış)
1 kırmızı biber ( Jülyen doğranmış)
3 küçük domates (Küp doğranacak)
1 kaşık biber salçası
Tuz, karabiber
Hamuru için:
2 bardak un
100 gr yumuşak tereyağı
2 çay kaşığı tuz
1 yumurta 
( gerekirse 2 kaşık soğuk su)
Üzeri için:
1 bardak kaşar rendesi

Önce soğanlar ve biberler az sıvıyağda kavrulur. Etler ve havuçlar eklenir. Sotelendikten sonra üzerini aşacak kadar kaynar su ilave edilip pişirilir. 
Köfte için gerekli tüm malzemeler karıştırılarak yoğurulur. Yuvarlaklar koparılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine yerleştirilirken hafif yassı şekil verilir. 180-200 °'de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 
Mantarlı harç için jülyen doğranmış biberler sıvıyağda sotelenir. Dörde bölünmüş mantarlar eklenir. Baharatları ve salça ilave edilir. Domatesler eklenerek pişirilir. 
Hamuru için un ve tereyağı birlikte ufalanır. Yumurta eklenir. Yoğurulup 15-20 dakika kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra iki yağlı kağıt arasında tepsi boyunda açılır. 
Pişen etler suyuyla birlikte mantarlı harçla karıştırılır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Fırın kabına etli karışım yayılır. Üzerine köfteler dizilir. Bunun üzerine kaşar rendesi yayılır. Hazırlanan hamur üzerine kapatılır, eritilmiş tereyağ sürülüp susam serpilir. 100 °'de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun!



Hiç yorum yok: