12 Aralık 2014 Cuma

Ispanaklı Rulo Salata


Kursta yaptığımız ıspanaklı dilimlerden beri ıspanaklı rulo salata yapmayı düşünüyordum. Bugün fesleğenli tavuk salatası yapacaktım. Evde ıspanak da olunca ıspanaklı ruloyu denemeye karar verdim. 

Malzemeler:
4 yumurta
1/2 demet ıspanak 
2 kaşık su
4 kaşık sıvı yağ
3-4 fincan un
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 

Ispanakların yapraklarını 2 kaşık su ile çiğ olarak rondodan geçirip püre yapın. ( İnternette ıspanakları önceden haşlayıp püre yapan tarifler de vardı ama renginin güzel olması için çiğ kullanmanızı öneririm. ) Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Akları bir fiske tuz ile çırparak kar haline getirin. Diğer tarafta yumurta sarılarını sıvıyağ, ıspanak püresi, tuz, un ve kabartma tozu ile birlikte çırpın. Unu azar azar ekleyin. ( Benimkinin unu fazla gelince 1-2 kaşık süt ekledim.) Kar halindeki yumurta aklarını diğer karışıma katıp kaşıkla söndürmeden karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayıp 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından alınca kağıttan ayırmadan kısa kenarından başlayarak rulo yapın ve üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp ılınmaya bırakın. Böylece sonrasında daha kolay şekil verebilirsiniz. Bu arada fesleğenli tavuk salatasını hazırlayın. Soğuyan ıspanaklı rulonuzu açıp yağlı kağıttan ayırın. İçine hazırladığınız salatayı yayıp tekrar rulo halinde sarın ve servis tabağına alın. İstediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun! 

Not: Salatanın sulu olmaması için süzme yoğurt kullanın. 
Rulonun içine farklı iç malzemeler de kullanabilirsiniz. ( labne peyniri, sarımsaklı süzme yoğurt, mayonez, dereotu, maydanoz, közlenmiş kırmızı biber, vs. )

2 yorum:

Unknown dedi ki...

SALATA SÜPER GÖZÜKÜYOR. RENKLER ÇOK CANLI SAĞOLUN. FATMA

Zeynep dedi ki...

Çok teşekkür ederim Fatma hanım!