26 Nisan 2013 Cuma

Profiterollü Pasta



Bu hafta kursta yaptığımız profiterollü pasta nefis oldu. Özellikle pastada yoğun çikolata tadını sevenlerin çok beğeneceği bu pastayı yapmak için önce daha önce blogumda tarifini verdiğim profiterollerden yapmak gerekiyor. Sonrası için gerekli malzemeler ve yapılışını aşağıda bulabilirsiniz:

Malzemeler:
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 fincan su
2 adet kabartma tozu
2 kaşık kakao
2 su bardağı un

Önce yumurtalar şeker ile çırpılır. Sonrasında diğer malzemeler eklenerek çırpmaya devam edilir. Daha iyi sonuç almak için unu, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek eklemenizi tavsiye ederim. Hazırlanan hamur 26 cm'lik çembere dökülerek 170 dereceye ayarlanmış soğuk fırına verilir.

Ara krema için:
400 gr krema
350-400 gr kuvertür

Krema kaynatılıp ocaktan alınır. İçine kuvertür konularak rengi açılıp kıvam alana kadar çırpılır.

Dış krema için:
2 paket (4 poşet) kakaolu krem şanti
1 su bardağı süt
Çırpılarak hazırlanır.

Islatmak için:
1 su bardağı su ile hazırlanmış sıcak çikolata

Pişirilen pasta keki önce üstünün fazla kabaran kısımları tıraşlanarak düzeltilir ve yatay olarak ikiye kesilir. İlk kat ılıtılmış sıcak çikolata ile ıslatılır. Pasta kekinin tıraşlanan kısmından çıkan kek parçaları ufalanıp krem şanti ile karıştırılarak sıkma torbasına doldurlur ve pastanın çevresine duvar çekilir. Arasına hazırlanan ganaj krema sürülüp önceden hazırlanmış krema dolgulu profiterol topları dizilir. İstenirse damla çikolata ya da dışı çikolata kaplı fıstıklardan eklenir. Üste gelecek keke de ganaj kremasından sürülerek kapatılır. Üst kısım tekrar sütle ıslatılır. Krem şanti ile pasta sıvanır. Pastanın üstüne tekrar profiteroller yerleştirilir ve çikolatalı sos dökülür. Buzdolabında bir kaç saat ya da 1 gece dinlendirdikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: