16 Aralık 2007 Pazar

Marmelatlı Kurabiye


Geçen hafta Tchibo'dan yeni kurabiye kalıpları aldım. Bu kalıplarla ne pişirsem diye düşünürken Emine Beder'in marmelatlı kurabiye tarifini buldum. Reçelli kurabiyeleri zaten severim. Oğlum da çikolatalı olmalarını isteyince, bir kısmını marmelatlı, bir kısmını Chokella'lı yaptık. Böylece hepimiz mutlu olduk :)
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
4 su bardağı un
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Birkaç kaşık marmelat
Üzerine serpmek için pudra şekeri
Sıvıyağ, eritilmiş margarin, yoğurt, pudraşekeri ve vanilyayı derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip hamur açılacak kıvama gelene kadar yoğurun. Hamuru merdaneyle 0,5 cm kalınlığında açın. Yuvarlak bir kalıpla ya da bir bardakla hamurları kesin. Daha sonra elde ettiğiniz yuvarlakların yarısını ayırıp daha küçük ve şekilli bir kalıpla (kalp, çiçek, vs.) ortalarını çıkarın. Ortasını çıkardığınız hamurları yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 190 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin, üstleri kızarmadan fırından alın. Biraz soğuttuktan sonra kurabiyelerin ortasındaki boşlukları marmelatla doldurun. Son olarak üzerlerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun!

2 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

bende cok severim marmelatli kurabiyeleri,suanda neskafe iciyordum olsaydi bir kac tane ne iyi olurdu,elinize saglik.
sicacik mutlu pazarlar

Zeynep dedi ki...

İstediğiniz kurabiye olsun:) Yakın olsanız hemen gönderirdim ama sanırım Almanya'dasınız. Benim de sizin cevizli rulolarla, meyveli tartlarda gözüm kaldı :) Size de iyi pazarlar...