7 Eylül 2020 Pazartesi

Çıtır Piliç Baget

 


KFC'nin çıtır tavuklarını sevmeyen yoktur. Geçenlerde @nefisyemektarifleri 'nde çıtır baget tarifi görünce denemek istedim. Dışı çıtır olsa da eksik birşeyler vardı. Ben de tavukların ikinci kat kaplamasına corn flakes (kahvaltılık mısır gevreği) eklemeye karar verdim. Bu şekilde hazırladığım piliç bagetler gerçekten harika oldular. Dışarıda yediklerimizden daha çıtır ve daha lezzetli tavuklar için size de denemenizi öneririm. İsterseniz damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Piliç bagetleri önceden hafifçe haşlamanız önemli, bu kısmı ihmal etmeyin ki, içleri de iyice pişmiş olsun. Dışını iki kere kapladığımız için harika, çıtır bir kabuk oluşuyor. İçi de yumuşak ve sulu kalıyor. 

Malzemeler:
10 adet piliç baget
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı su
1/2 küçük su bardağı un
1/2 küçük su bardağı mısır unu
1 küçük su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber
1 dolu çay kaşığı kırmızı toz biber
1 dolu çay kaşığı köri
2 su bardağı kahvaltılık sade mısır gevreği (corn flakes) - ikinci kata eklenecek
Kızartmak için sıvıyağ

Piliç bagetleri üzerini geçecek kadar suda hafifçe haşlayın. Bir kapta yumurtaların üzerine 1/2 çay bardağı suyu ekleyip çırpın. Ayrı bir kapta unu, mısır ununu, galeta ununu ve baharatları karıştırın. Sudan çıkarıp kenara aldığınız bagetler ılınınca her birini önce yumurtaya, sonra un karışımına iyice bulayıp bir tabağa alın. Üzerlerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. 

Bu arada mısır gevreğini isterseniz robotta çekerek, isterseniz bir buzdolabı poşeti içine alıp cam bir su bardağının tabanıyla vurarak inceltin. Tam un gibi değil de biraz daha iri parçalar halinde olursa daha güzel olacaktır. Bu ezdiğiniz mısır gevreklerini önceden kalan un karışımına ekleyip karıştırın.

Buzdolabından aldığınız bagetleri tekrar önce yumurtaya, sonra mısır gevrekli un karışımına iyice bulayın.  Derin bir tencerede kızdırdığınız sıvıyağda piliç bagetleri rengini alana kadar kızartın. İsteğinize göre yanında patates kızartması ile servis yapın. Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok: