14 Mayıs 2020 Perşembe

Islak Kek



Islak kek çok yaptığım bir tatlı değil aslında ama Damy's Kitchen'ın instagram paylaşımında gördüğüm tarif bana hemen denenmesi gereken bir tarif olduğunu hissettirdi. Nitekim sonuç muhteşem oldu. Tamamen ıslak ve yumuşacık, tadı, kıvamı herşeyi yerli yerinde bu tarifi hiç değiştirmeden kullandım ve sizlere de tavsiye ediyorum. Tarifin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz. Ben de tarifin her an elimin altında olması için aşağıya ekliyorum.

Malzemeler:
Keki için:
3 yumurta
1 cup toz şeker (200 gram)
1 cup süt (240 ml)
1 cup sıvıyağ
1 cup un (140 gram)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Sosu için:
3/4 cup toz şeker (150 gram)
1 cup süt (240 ml)
2 çorba kaşığı kakao
1/2 cup sıvıyağ

Kekini hazırlamak için yumurtaları toz şekerle birlikte rengi açılana kadar bir kaç dakika çırpın. Sütü ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karıştırın ve kuru malzemeleri önceden çırptığınız sıvı malzemelere ekleyip iyice karıştırın. Ölçüler tam geliyor, hamur biraz sıvı kıvamda olması normal. Yağlanmış küçük boy kare Borcam'a döktüğünüz kek hamurunu 180 derecede önceden ısıtılmış fanlı fırında 45 dakika kadar pişirip fırından alın.

Kekin pişmesine yakın sosu hazırlamaya başlayın. Tüm sos malzemelerini bir kaba alıp tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kekiniz fırından çıkınca hemen dilimleyin ve sıcak olan sosu yine sıcak olan kekin üzerine gezdirin. Kek sosu çekip ılındıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: