8 Mayıs 2020 Cuma

Muzlu Çilekli Kup


Çilek mevsimi gelince çilekli tatlıları daha çok yapmaya başladık. Ramazan'da sütlü tatlılar iftar sonrası için daha hafif olduğundan biz daha çok tercih ediyoruz. Aynı zamanda soğuk soğuk yiyebileceğiniz tam yazlık bir tatlı. Aşağıdaki ölçülere kullanacağınız kupa göre 5-6 porsiyon çıkacaktır. İsterseniz bu tatlıyı büyük boy yayvan bir kalıba yapıp, soğuttuktan sonra dilimleyerek de servis yapabilirsiniz. İşte tarifi:

Malzemeler:
1 litre süt
1 bardak toz şeker
2 dolu çorba kaşığı mısır nişastası
2 dolu çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
Arası için:
1 adet muz
Sosu için:
2 bardak çilek
1/2 bardak pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Sütü, şekeri, nişastayı, unu ve yumurta sarısını bir tencereye alıp tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Üzeri göz göz olunca ateşten alıp vanilyayı ve yağı ekleyip çırpıcı ile karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
İlk sıcaklığı geçince kupların yarısına kadar pudingin yarısını paylaştırın. üzerlerine dilimlenmiş muzları yerleştirip kalan pudingi kuplara paylaştırın.
Çilek sosu için çilekleri pudra şekeri ile birlikte robotta çekerek püre haline getirin. Şekerli çilek püresini bir sos tavasına alıp üzerine bir tatlı kaşığı nişastayı ekleyin. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Hazırladığınız sosu ara ara karıştırarak ılınmasını bekleyin. Ilınan çilek sosunu kuplara paylaştırın. Buzdolabında soğuttuğunuz tatlınızı üzerini istediğinize göre nane yaprakları, toz antep fıstığı vb. ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: