28 Haziran 2015 Pazar

Ev Yapımı Nutella (Kakaolu Fındık Kreması)


Nutella bizim evde çok seviliyor. Sonunda onu da evde yaptım. 😊 Tadını, kıvamını çok beğendik. Fındıkları evde kırıp kavurduğum için fındık tadı hazır kavanozlara göre çok daha güzel oldu. Siz de deneyin. 

Malzemeler:
2 bardak kavrulmuş fındık
2 bardak pudra şekeri
1 bardak kakao
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı çiçek yağı


Fındıklarınız kavrulmamış ise pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye yayın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 12 dakika kadar kavurun. Fırından aldığınız fındıklar elinizi yakmayacak kadar soğuyunca avuçlarınızda ovuşturarak kabuklarından ayırın. Fındıklar oda sıcaklığına gelince robotta en az 5 dakika çevirin. Fındıklar önce toz haline, sonrasında yağını bırakıp krema kıvamına gelecekler. 1 bardak pudra şekerini ekleyip karıştırın. Sonra 1 bardak daha pudra şekeri ekleyin. O da karışınca kakaoyu, vanilyayı, tuzu ve yağı ekleyip karıştırın. Hepsi iyice homojen hale gelene kadar en az 10 dakika karıştırın. Gerekirse ara sıra kaşıkla kenarda biriken malzemeleri bıçaklara doğru yönlendirin. Tüm malzeme iyice karıştığında kavanozlara alabilirsiniz. Afiyet olsun!

4 yorum:

Özgen dedi ki...

Çok güzel bir tarifmiş bu ellerine sağlık sevgiler çocuklar için harika

Zeynep dedi ki...

Çok teşekkürler, yalnız güçlü bir robot gerekiyor tüm malzemeyi özleştirebilmek için.

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Ben de süt reçeline çikolata ekleyerek nutella yapıyorum. Bu tarifi de denemeliyim, kavrulmuş fındıkla eminim çok güzel olmuştur. Elinize sağlık, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

Zeynep dedi ki...

Ben de hemen sizin blogunuza bakıp, ilk fırsatta sizin tarifinizi deneyeceğim Aysel Hn.