27 Mart 2020 Cuma

Mini Sandviç



Yumuşacık, pamuk gibi sandviçleri evde yapmak çok kolay. Ben hamurunu ekmek makinesinde hazırladım, sonra yuvarlayıp tepsiye dizdim. Ama kendiniz yoğurup mayalamak isterseniz aşağıda o şekilde de tarif ettim. Yalnız kapış kapış gidiyorlar, haberiniz olsun :)

Malzemeler:
240 ml ılık su (1 cup ya da 1+1/4 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz
2 dolu çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı süt
Yaklaşık 400 gr un (3 cup ya da 3,5 su bardağı)
1 dolu çorba kaşığı instant maya
Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Ekmek makinesi kullanacaksanız tüm malzemeleri makinenin haznesine koyup hamur modunda çalıştırın. Yaklaşık 1,5 saat sonra hamurunuz hazır olacaktır.

Ekmek makineniz yoksa ılık suyu yoğurma kabına alıp şekeri ve mayayı ekleyin. 1-2 kez karıştırıp ılık ortamda hiç ellemeden mayanın kabarmasını bekleyin. Yaklaşık 15-20 dakika sonra kalan malzemeleri ekleyip hamur yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp ılık ortamda 2 kat kabarana kadar mayalanmaya bırakın.

Hazırlamış olduğunuz hamurunuzu 20 bezeye ayırıp yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 2 kat kabarana kadar ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanma işlemi bittikten sonra 100 dereceye ayarladığınız fırında alt-üst ayarda önce 10 dakika ön pişirme yapın. Sonrasında fırının ayarını 180 dereceye getirip sandviçleriniz kızarana kadar pişirin.

Fırından aldığınız sandviçlerin üzerine temiz bir mutfak havlusu örtüp 10 dakika kadar dinlendirin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: