19 Aralık 2014 Cuma

Vişneli Tart


Vişneli tartı bu hafta kursta yaptık. Vişnenin mayhoş tadı, tartın tatlı tadıyla birleşince ağızda harika bir lezzet bırakıyor. Aynı tartı ahududu, böğürtlen gibi farklı meyvelerle de yapabilirsiniz. 

Malzemeler:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
100 gr pudra şekeri ( yaklaşık 3 kaşık)
1 yumurta
Aldığı kadar un
Kreması için:
2 bardak süt
5 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
Az limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
2 bardak dondurulmuş vişne

Hamur malzemeleri karıştırılıp yoğurulur. 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Hamurun 1/3'ü üzeri için ayrılır. Kalan hamur tart kalıbının içine yerleştirilir. Hamur bir kaç yerinden çatalla delinir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirilir. Bu arada krema malzemelerinin tamamı bir tencereye alınıp, sürekli karıştırarak pişirilir. Ilınan krema, pişmiş tart tabanına yayılır. Üzerine vişneler dizilir. Kenara ayrılmış olan hamur merdane ile açılarak istenilen şekilde hamur parçaları kesilir ve vişnelerin üzerine yerleştirilir. 180 derecede üstteki hamurlar kızarana kadar pişirilir. Ilınan tartın üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun! 

1 yorum:

Pinarintarifdeftet dedi ki...

canım ellerıne saglık..nefis görunuyor..sayfanı yeni kesfettım takibe izlemeye aldım seni bende beklerım sayfama sevgılerımı bırakıyorum..pinarintarifdefteri.blogspot.com