21 Aralık 2014 Pazar

Kakaolu Mini Cupcake


Yarın okulumuzda yapılacak yiyecek satışı için kakaolu cupcake'ler hazırladım. Üstlerini de renkli kremadan yaptığım güllerle süsledim. Evdekiler test etti, beğendiler. Umarım okuldaki çocuklar da beğenirler. 

Malzemeler:
4 yumurta
1,5 bardak toz şeker
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
2 kaşık kakao
2-2,5 bardak un
1,5 paket kabartma tozu
Süsleme için: 
4 poşet krem şanti
1 bardak soğuk süt
1 paket vanilya
İsteğe göre gıda boyası

Yumurtalar toz şekerle çırpılır. Süt, sıvı yağ ve kakao eklenip karıştırılır. Hazırlanan karışımdan 1/2 bardak kenara ayrılır. Kalan kısma un ve kabartma tozu eklenerek çırpılır. Minik kek kağıtlarının yarısına gelecek kadar paylaştırılır. 170 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Kürdanla kontrol ettikten sonra çıkarılır. Kekler sıcakken her birinin üzerine 1 tatlı kaşığı su gezdirilir. Hemen ardından kenara ayırdığımız karışım bir fırça yardımı ile keklerin üzerine sürülür. Kekler soğuyunca 4 poşet krem şanti, 1 bardak soğuk süt ve vanilya ile çırpılır. İsteğe göre gıda boyası eklenir. Krema torbasına doldurulan krem şanti istenen şekilde keklerin üzerine sıkılır. Kapalı bir kapta buzdolabında kremanın donması beklendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun! 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize saglik cok guzel gorunuyorlar.bu olculerle acaba kac adet cikiyor bende nişan icin yapicam da tarifinizi denemek isterim.