5 Aralık 2014 Cuma

Sütlü Mini Ekmekler


Bu hafta Tchibo'da satılan silikon mini ekmek kalıbından aldım. İlk kez bugün denedim. İlk deneme için sade bi ekmek seçtim. Yumuşacık oldu, mutlaka deneyin. Kalıp olmadan da şekil verebilirsiniz. 

Malzemeler:
1/2 bardak ılık su
1/2 bardak ılık süt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
3 bardak un

Ilık suyu ve sütü şeker ve mayayla birlikte yoğurma kabına alın. Ilık ortamda maya kabarıp aktifleşene kadar 15-20 dakika bekletin. Maya kabarınca diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur kendini toplayana kadar en az 10-15 dakika yoğurun. Hamuru 9 eşit parçaya ayırıp yuvarlayarak şekil verin ve kalıplara yerleştirin. Ilık ortamda 1/2-1 saat kadar hamurun mayalanmasını bekleyin. İsterseniz fırına vermeden önce hamuru söndürmemeye dikkat ederek üzerine kesikler atabilirsiniz. 100 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika ön pişirme yaptıktan sonra fırının kapağını açmadan dereceyi 180'e getirip ekmekleriniz kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız ekmekleri temiz bir mutfak havlusuna sarıp biraz bekletirseniz daha yumuşak olurlar. Afiyet olsun! 


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Aksamdan yapip pisirsem, sabah kahvalti icin nasil olur sizce?

Zeynep dedi ki...

Fırından çıkınca temiz bir mutfak bezi ya da havluya sarın. Soğuyunca ağzı kapalı bir poşette saklarsanız sabaha da güzel oluyor. Ama tabi ki ılıkken çok daha nefis. 😊