30 Aralık 2014 Salı

Kırmızı Kadife Kek - Red Velvet Cake


İnternette çok kez görüp denemek istediğim kırmızı kadife keki bugün yaptım. Keki tek kelimeyle "muhteşem" oldu. Şimdiye kadar yaptığım pandispanyalar ve kekler arasında en yumuşacık olanı sanırım. Tarifi yabancı bir siteden aldığım için krema bizim damak tadımıza göre biraz farklı; bol tereyağı ve şeker içeriyor. Belki gelecek sefer daha hafif bir krema kullanabilirim. 

Malzemeler
2 yumurta
2,5 bardak şeker
1+3/4 bardak sıvı yağ
1+1/4 bardak süt
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı kırmızı sıvı gıda boyası
3 bardak un
1 çorba kaşığı kakao
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Kreması için:
200 gr labne peyniri
200 gr tereyağı
1 paket vanilya
600 gr. pudra şekeri

Öncelikle orjinal tarifte kullanılan buttermilk Türkiye'de kolay bulunan bir malzeme olmadığından, aynı işi görmesi amacıyla tarifte verilen ölçüdeki süte 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın ve 15 dakika kadar bekletin. Yumurtalar ile toz şekeri iyice çırpın. Diğer sıvı malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra kuru malzemeleri ekleyerek çırpın. Hazırladığınız hamuru iki ayrı 20 cm'lik kalıba paylaştırın. Hava kabarcıklarını söndürmek için fırın tepsisini bir kaç kere tezgaha vurun. Keklerinizi 170 dereceye ayarlanmış soğuk fırında ortalama 25 dakika kadar pişirin. Kürdanla 
içinin piştiğinden emin olduktan sonra kekleri fırından alıp üzerlerini örterek soğumaya bırakın. Bu arada kremayı hazırlamak için labne peynirini oda sıcaklığındaki tereyağı ile birlikte homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Pudra şekerini azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Kekleriniz soğuyunca kalıptan çıkarın ve ilk katı servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız kremanın bir kısmını kekin üzerine yaydıktan sonra ikinci keki üzerine yerleştirin. Kalan krema ile üzerini ve etrafını kaplayın. Buzdolabında biraz soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun! 


Hiç yorum yok: