3 Şubat 2008 Pazar

Sarımsaklı Bulgur Köftesi


Eşim bir Adanalı olarak bulgurlu yemekleri çok sever. Bu köfteleri de onun için yaptım. Eşim için üzeri domates soslu, kendim için sarımsaklı yoğurt ile servis yaptım. İki türlü de güzel oldu. Siz de kendi zevkinize göre karar verirsiniz.
Malzemeler:
Köfte Hamuru için:
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 yumurta
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1,5 su bardağı un
Tuz
Sos için:
2 diş sarımsak
2-3 adet orta boy domates
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz-karabiber
Bulguru bir kaba alıp sıcak suyu üzerine dökün ve 10-15 dakika şişmesini bekleyin. Şiştikten sonra bulgurlar yumuşayana kadar 5 dakika yoğurun. Un dışındaki malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. En son unu ekleyip hamur şekil verilecek kıvama gelene kadar yoğurun. Gerek olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Elinizi hafifçe ıslatıp hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın isteğinize göre oval ya da yuvarlak şekiller verip üzerine serçe parmağınızla bastırarak çukurlaştırın. İçine bir tutam da tuz attığınız tencerede su kaynatın. Kaynamakta olan suya köfteleri atıp 15 dakika kadar haşlayın. Bu arada sos için zeytinyağını ısıtıp rendelenmiş sarımsakları kavurun. Biber salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika kaynayıp fazla suyunu çektikten sonra sosu kevgirle tabağa almış olduğunuz köftelerin üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

2 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Zeynepcim birkaç gün önce benzeri bişey yedim bir yerde ve bayıldım.seninki de muhteşem görünüyor.en kısa zamanda yapıcam mutlaka ve ben de bloguma ekleyeceğim.ellerine sağlık

Zeynep dedi ki...

Beğenmene sevindim Yasemin. Umarım yapınca tadını da beğenirsin. Bu arada blogun hayırlı olsun. Ara sıra göz atmayı ihmal etmeyeceğim.