28 Ocak 2008 Pazartesi

Tavuklu Mantarlı Krep


Haftasonu evde otururken ne pişirsem de evdeki tavuk ve mantarlarımı kullansam dedim ve tavuklu ve mantarlı krep yapmaya karar verdim. Çok da güzel oldu. İşte tarifim:
Malzemeler:
Krep için
1 bardak su
1 bardak süt
2 bardak un
1 yumurta
1 silme çay kaşığı tuz
İçi için
500 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs
300 gr. mantar
200 ml. krema
1 çorba kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
kuru fesleğen
tuz, karabiber
Üzeri için kaşar peyniri rendesi
Krep için tüm malzemeleri elle ya da mikserle iyice çırpın. Orta boy bir yapışmaz tavayı ocakta iyice kızdırdıktan sonra bir damla sıvıyağ damlatın. Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün ve hızlı bir şekilde tavanın tabanına yayın. altı kızarınca ters çevirip diğer yüzünü de kızartın. ve tabağa alın. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Benim verdiğim ölçülere göre 6 adet krep çıkacaktır.
İçini hazırlamak için bir tavada tereyağını eritin. Sarımsakları hafifçe soteleyin. İnce dilimlenmiş mantarları ekleyip mantarlar yumuşayana kadar kavurun. Kuşbaşı tavuk etlerini mantarlara ekleyip etlerin rengi değişene kadar pişirin. Tuzunu, karabiberini ve fesleğeni ekleyin. Kremayı da tavaya alıp bir taşım kaynatın.
Ilınan iç malzemeyi kreplerin bir kenarına uzunlamasına koyun ve rulo şeklinde sarın. Üzerlerine kaşar rendesi serpip önceden 180-200 derecede ısıtılmış fırında peynirler kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: