14 Aralık 2007 Cuma

Ispanaklı Tavuk Sarma


Bu uzun zamandır yapmak istediğim ama bir türlü sıra gelmeyen tariflerden biriydi. Bu akşam yaptım ve iyi ki de yapmışım. Artık sık sık yiyeceğimiz yemekler listesine girdi. Yapımı kolay ve çok lezzetli oldu. Yanına da mısırlı pilav çok yakıştı. Tarif aşağıda:
Malzemeler:
4 ince dilim tavuk göğüs (Ben Banvit'in "Rulo Göğüs"ünden kullandım. İsterseniz bütün kemiksiz göğüs alıp ikiye keser ve döverek inceltebilirsiniz.)
4 dilim dana jambon
300 gr. ıspanak yaprağı
1 parça mozzarella
1 adet soğan
biraz sıvıyağ
tuz-karabiber
Önce tavaya sıvıyağ alıp küp doğranmış soğanları ve yıkanıp kesilmiş ıspanak yapraklarını kavurun. Kavrulmasına yakın ıspanakların tuzunu ayarlayın.
Tavuk dilimlerinin her iki yüzüne tuz ve karabiber serpin. Daha sonra her bir dilimin üzerine sırasıyla bir parça dana jambon, kavrulmuş ıspanak ve bir parça mozzarella peyniri koyun ve tavuk etini rulo şeklinde sarın. Kenarlarını kürdanla sabitleyip pişerken açılmalarını önleyin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip tavuk sarmalarını üzerine yerleştirin ve ikinci bir yağlı kağıt ile üzerlerini örtüp kenarlarını kıvırarak kapatın. 180 derece fırında yarım saat kadar pişirin. Daha sonra üstteki yağlı kağıdı alıp 5-10 dakika daha pişirin ve fırından alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

1 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

ispanakla tavuk bir rarya gelince nefis bir lezzet olusmustur,görüntü harika elinize saglik