15 Nisan 2015 Çarşamba

Ekşi Mayalı Minik Ekmekler


Dr Oetker ekşi maya reklamını facebook'ta görünce hemen alıp denemek istedim. Evde ekmek yapmak çok keyifli, hele o mis gibi ekmek kokusu evi sarmaya başladı mı kendinizi hemen mutlu hissediyorsunuz. Tarif olarak ilk denemede ekşi maya paketinin üzerindeki tarifi kullandım ama hamuru 9 eşit parçaya bölerek minik ekmekler yaptım. Harika oldular. 

Malzemeler:
500 gr un (yaklaşık 4 bardak)
1 paket Dr. Oetker Ekşi Maya
2 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
300 ml ılık su

Elenmiş unu, şeker, tuz ve maya ile birlikte bir kaba alıp karıştırın. Zeytinyağı ve suyu ekleyerek hamur yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini örterek 2,5 saat mayalanmaya bırakın. Sonrasında hamura istediğiniz şekli verip üzerine bıçakla bir kaç çizik attıktan sonra yarım saat kadar daha mayalandırın. Süre sonunda ekmeğinizi önce 100 derecede 10 dakika kadar ön pişirme yapın, sonrasında fırının kapağını açmadan dereceyi 180'e getirin ve ekmeğiniz kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra ekmeğinizi bir mutfak bezine sararak kurumasını önleyebilirsiniz. Afiyet olsun! 



2 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık demek ekşi maya çıkmış mutlaka denemek isterim çok merak ettim doğrusu sevgiler

Zeynep dedi ki...

Teşekkürler, ben de görünce hemen denemek istedim, evde ekşi maya yapmak istiyordum ama daha deneme fırsatı bulamamıştım.