2 Haziran 2020 Salı

Frambuazlı Crumble Tart



Ahududu ya da diğer adıyla frambuaz en sevdiğim meyvelerdendir ve onunla yapılan hemen her türlü tatlıyı da çok severim. Ama bu frambuazlı tart yerken insanı gerçekten mutlu ediyor. Tarifi instagramda görüp not almıştım fakat daha sonra orijinal tarifini bulamadım. Tarif sahibi bu yayınımı görür de haber verirse kendisini de etiketleyebilirim. Orijinal tarifteki un miktarları az geldiğinden ben daha fazla kullandım. Aşağıda benim kullandığım şekliyle malzemeler yer alıyor. Mutlaka denenmesi gerekenler listenize eklemelisiniz.

Malzemeler:
Tabanı için:
175 gr. soğuk tereyağı
1 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Crumble hamuru için:
75 gram soğuk tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1su bardağı+1 çorba kaşığı un
Frambuazlı sos için:
400 gr taze ya da donmuş frambuaz
1 çay bardağı toz şeker
1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı su

Taban hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bi hamur hazırlayın. Hamuru iki pişirme kağıdı arasında açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin ve kenarlarını yükseltin. Altı çıkan bir tart kalıbı kullanırsanız servis yapmanız çok daha kolay olacaktır. Hazırladığınız hamuru buzdolabında dinlenmeye alın. 

Frambuazlı sos için meyveleri ve şekeri küçük bir tencereye alın. Suda çözdüğünüz nişastayı üzerine ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirip sonrasında soğumaya bırakın. 

Üstte kullanacağımız kırıntı (crumble) hamurunun tüm malzemelerini robotta çekin. Ilınmış olan frambuazlı sosu buzdolabından aldığınız tart hamurunun üzerine yayın. Robotta çekerek hazırladığınız hamuru ellerinizle ovuşturarak ufalayın ve meyveli sosun üzerine yayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilıkken yanında dondurma ile ya da soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok: