13 Aralık 2017 Çarşamba

Limonlu ve Portakallı Cheesecake


Cheesecake sevenler, bu tarife bayılacaklar. Ben cheesecake'i en çok frambuazlı tercih etsem de, bu tarif de kesinlikle frambuazlı ile yarışacak lezzette oldu. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
Tabanı için:
2 paket Eti Burçak bisküvi
100 gr tereyağı
Kreması için:
600 gr labne peyniri
200 ml krema
1 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
3 yumurta
Üzeri için:
1/2 su bardağı limon suyu
1/2 su bardağı portakal suyu
3/4 su bardağı toz şeker
1 tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası

Öncelikle labne peynirini tel süzgece koyup fazla suyunun süzülmesi için biraz bekletin. Bu arada tabanını hazırlamak için bisküvileri robotta iyice çekin. Geniş bir tavada tereyağını eritip çekilmiş bisküvileri ekleyerek bir kaç dakika boyunca karıştırarak pişirin. Kenarları yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın tabanına hazırladığınız tereyağlı bisküvi karışımını yayın ve bir bardak yardımıyla bastırarak düzeltin ve sıkıştırın. Kalıpla beraber buzdolabına atıp kremayı hazırlayana kadar soğutun.
Kremayı hazırlamak için süzülmüş olan labne peynirini, kremayı, toz şekeri, vanilyayı, limon suyunu ve limon kabuğunu bir kaba alıp çırpıcı ile karıştırın. İyice karışınca 3 kaşık nişastayı ekleyin ve karıştırın. Yumurtaları birer birer ekleyip karıştırın. Bu karışımı buzdolabından aldığınız bisküvi tabanının üzerine dökün ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar kapağını hiç açmadan pişirin. Pişerken fırına ayrı bir kasede su koyun. Cheesecake piştiğinde fırının kapağını açmadan söndürün ve içinde ılınmaya bırakın.
Sosunu hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeyi sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alınca kenara alıp ılınmaya bırakın. Sos yeterince ılınınca yine ılınmış olan cheesecake üzerine yayın ve buzdolabında 1 gece beklettikten sonra kalıptan ayırarak servis yapın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: