16 Mart 2017 Perşembe

Flan Parisien


Flan Parisien Fransa'ya özgü, ince bir hamurun içindeki puding tarzı bir kremanın fırında pişirilmesiyle yapılan kolay, hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Benim kalıbım biraz büyük olduğundan ince oldu. Normalde 20 cm'lik bir kalıba yaparsanız daha yüksek bir tatlı elde edersiniz. Orjinal tarifi italyan bir blogdan aldım, incelemek isteyenler buraya tıklayabilirler. 

Malzemeler:
Hamur için:
125 gr un
60 gr tereyağı
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı çok soğuk su
Dolgusu için:
1 litre süt
90 gr mısır nişastası
4 yumurta
170 gr toz şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 kaşık tereyağı

Hamuru hazırlamak için unu, küp küp doğradığınız tereyağını ve bir tutam tuzu karıştırma kabına alıp yoğurmaya başlayın. Soğuk suyu azar azar ilave ederek hamurun toparlanmasını sağlayın. Homojen bir hamur elde ettiğinizde streç filmle sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Dolgusunu hazırlamak için sütün içine vanilyayı ekleyerek ocakta kaynama noktasına kadar ısıtın. Fakat kaynamamasına dikkat edin. Ayrı bir yerde yumurtaları toz şeker ile birlikte rengi açılana kadar çırpın. Mısır nişastasını ekleyip çırpmaya devam edin. Sıcak sütü ip gibi incecik akıtarak ve sürekli çırparak yumurtalı karışıma yedirin. Tüm karışımı tekrar tencereye alıp ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam aldığında ve üzeri göz göz olduğunda ocaktan alıp limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyerek karıştırın. Buzdolabındaki hamurunuzu alıp kalıbınızın tabanını ve kenarlarını kapatacak büyüklüğe gelene kadar açın. Açtığınız hamuru yağlanmış yuvarlak kalıba yerleştirin ve tabanına ve kenarlarına çatalla delikler açın. Ilınmış olan dolgu malzemesini kalıba yayın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendirip kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!


1 yorum:

Özgen dedi ki...

Harika bir tatlı ellerine sağlık bu yapılır işte