15 Aralık 2015 Salı

Kabaklı Muffin


Sadece görüntüsü için bile yapmaya değecek bu tarif, üstelik çok da lezzetli. Mutlaka deneyin. Bu tariften yaklaşık 12 adet çıkıyor. 

Malzemeler:
3 yumurta
400 gr kabak (yaklaşık 3 tane orta boy)
100 ml süt
100 ml sıvıyağ 
80 gr ricotta peyniri
80 gr parmesan peyniri
200 gr un
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber 
Bir kaç dal dereotu
Üzeri için kiraz domates

Kabakları iyice yıkayıp kurulayın.Saplarını kesip patates soyacağı yardımı ile çok ince 12 dilim kabak kesin. Süslemede kullanmak üzere kenara alın. Kalan kabakları minik küpler halinde kesip bir tavada az zeytinyağı ile soteleyin. Pişince kenara alıp ılınmaya bırakın. 
Ayrı bir kapta yumurtaları süt ile birlikte çırpın. Ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Ricottayı tel süzgeçten ezerek geçirip hamura ekleyin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve çırpın. Rendelenmiş parmesanı ekleyip tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Pişirdiğiniz kabakları ve kıyılmış dereotunu karışıma ekleyip kaşıkla karıştırın. 12 tane muffin kalıbına kağıt yerleştirin. İnce kabak dilimlerini uzunlamasına ikiye kesip muffin kağıtlarının kenarını içten çevreleyecek şekilde yerleştirin. Hamuru kalıplara dökün ve her bir kalıbın ortasına bir tane kiraz domates yerleştirin. 180 °'de önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızarınca fırından alın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: