8 Mart 2016 Salı

Ricottalı ve Acıbadem Kurabiyeli Tart


Acıbadem kurabiyesini seven herkesin mutlaka denemesi gereken bir lezzet bu. Konuklarınızı farklı ve muhteşem bir tat ile şaşırtmak istediğinizde ya da kendiniz için lezzetli bir kaçamak düşündüğünüzde bu tarifi uygulamanızı öneririm. 

Malzemeler:
Hamur için:
200 gr un
100 gr tereyağı
150 gr toz şeker
1 yumurta
50 gr ricotta
1 fiske tuz
3-4 damla acıbadem aroması (isteğe göre)
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
200 gr ricotta
50 gr toz şeker
1 yumurta
200 gr acıbadem kurabiyesi
Üzeri için:
50 gr kabuklu çiğ badem
Pudra şekeri

Tereyağını benmari usulü eritip kenarda soğumaya bırakın. Acıbadem kurabiyelerini merdane ya da et döveceği ile vurarak irice ufalayın. Bademleri bıçakla keserek iri parçalara ayırın. Tüm bu malzemeler hazırda beklerken öncelikle kremayı yapmaya başlayın. Yumurta ile şekeri mikserle açık bir renk alana kadar çırpın. Ricottayı ekleyip karıştırın. Son olarak dövülmüş acıbadem kurabiyelerini ekleyip bir kaşıkla karıştırın ve kremayı kenara alın. 
Hamuru için yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Ilınmış olan tereyağını ekleyip karıştırın. Ricottayı, tuzu ve acıbadem aromasını ekleyip karıştırın. Son olarak unu ve kabartma tozunu eleyerek azar azar karışıma ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız hamuru tabanı ve kenarları yağlanmış 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın tabanına yayın ve üzerini spatula yardımıyla düzeltin. Kenarda bekleyen acıbadem kurabiyeli kremanızı hamurun üzerine yayın. Son olarak bıçakla doğradığınız bademleri üzerine serpiştirin. Tartınızı 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından aldığınız tartınız tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun! 



Hiç yorum yok: