12 Şubat 2016 Cuma

Karagöz Tatlısı


Dün bu tatlıyı instagramda @nefisyemektarifleri 'nde görünce değişik geldi ve denemek istedim. Sonuç çok güzel oldu. Şerbetli olmasına rağmen hafif bir tatlı ortaya çıktı. 

Malzemeler: 
1 su bardağı ılık süt
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardaktan 2 parmak eksik zeytinyağı
2 yumurta
1 paket kabartma tozu 
Un (yaklaşık 5 bardak)
2 çorba kaşığı kakao
Şerbeti için:
4 bardak şeker
4,5 bardak su

Öncelikle şerbeti hazırlamak için şekeri ve suyu ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 10 dakika bekleyip altını kapatın ve ılınmaya bırakın. 
Hamuru için kakao hariç tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru beş bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesine kakaoyu katıp iyice karıştırın. Gerekirse bir-iki kaşık süt ilave edebilirsiniz. Kakaolu hamuru da dört bezeye ayırıp üzerlerine örterek yarım saat kadar mayalandırın. Beyaz hamurdan bir beze alıp olabildiğince ince şekilde açın. Kakaolu hamurdan bir parça alıp elinizle yuvarlayarak uzatın. Bu uzun parçayı açtığınız beyaz hamurun ortasına yerleştirin. Beyaz hamuru ortadan ikiye katlayın ve rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız rulodan bir parmak kalınlığında parçalar kesin. Hafifçe üzerine bastırıp tepsiye yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış soğuk fırında kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız tatlılar henüz sıcakken hemen ılınmış olan şerbeti üzerlerine gezdirin. Şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

1 yorum:

Özgen dedi ki...

Bayıldım bu tatlıya ellerine sağlık çok hafif olduğu kesin sevgiler