13 Ocak 2014 Pazartesi

Çökertme Kebabı

                         

Geçen hafta kursta yaptığımız çökertme kebabı nefis lezzeti ve şık sunumuyla herkesin beğenisini kazandı. Son anda servise hazırlanması gerektiği için misafire yapılacaksa iyi bir zamanlama yapmayı gerektiriyor. 

Malzemeler:
1 kg. jülyen doğranmış bonfile
4 orta boy patates ( kibrit çöpü şeklinde doğranmış )
1 kutu süzme yoğurt
Etin terbiyesi için:
1 soğanın suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı süt
Tuz, karabiber, kekik, pul biber 
Domates sosu için:
3-4 domates
2 diş sarımsak
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası

Etler terbiye içinde en az 1-2 saat, mümkünse 1 gece bekletilir. Kızgın tavaya alınan etler önce mühürlendikten sonra çok az su ilavesiyle pişirilir. Diğer tarafta kibrit çöpü şeklinde doğranmış patatesler bol sıvıyağda kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ve domates sos hazırlanır. Domates sosu hazırlamak için önce ezilmiş sarımsaklar çok az sıvıyağda çevrilir, rendelenmiş domatesler eklenerek pişirilir. Birer kaşık salça eklenerek renk ve lezzet katılır. Servis yaparken en alta patatesler yerleştirilir. Üzerine yoğurt konulur. Onun üzerine etler ve domates sos yerleştirilir. İsteğe göre üst kısma da biraz patates konabilir. 
Not: Servis esnasında isteğe göre en alta pide ya da yufka çanakları konabilir. Yufka çanağı hazırlamak isterseniz, Nescafe fincanı tabağı yardımıyla kestiğiniz yufkaları, dışını hafifçe yağlayarak fırın tepsisine ters şekilde yerleştirdiğiniz krem karamel kaplarının üzerine 2 kat halinde serip fırında çıtır çıtır olana kadar pişirebilirsiniz. 

1 yorum:

durutarifler dedi ki...

Oy oy oy tam bir sunum yemeği olmuş
Ellerine sağlık
Sevgiler