10 Şubat 2013 Pazar

Sevgililer Gününe Özel Sürprizli Kek :)



Pinterest'te dolaşırken farklı sitelerde değişik versiyonlarına rastladığım bu kek çok hoşuma gitmişti. Bugün deneme fırsatı buldum. Tüm işlemleri bitirip son haliyle kesene kadar acaba bir sorun çıkar mı diye düşünsem de sorunsuzca, olması gerektiği gibi oldu. Dilimlemeden önce içinden çıkacak sürprizi kimse tahmin edemeyecek :) Aslında istediğiniz herhangi bir kek tarifini kullanarak yapabilirsiniz. Ben çok sevdiğim portakallı kekimin malzemelerini kullanarak yaptım. Portakal kabuğu rendesi yerine pembe kekte vanilya, diğerinde limon kabuğu kullandım. Aşağıda resimlerle aşama aşama bu kekin nasıl yapıldığının detaylarını görebilirsiniz.



Önce malzemeleri karıştırıp ilk kekinizi hazrılayın. Kek hamuruna istediğiniz renge ulaşana kadar kırmızı gıda boyası ekleyin. Ben 3 damla ekleyerek karıştırdım. Pembe renkli hamurunuzu önceden yağladığınız uzun baton kek kalıbına dökün ve içini çekene kadar 170 dereceye ayarladığınız fırında pişirin. Fırından çıkarmadan önce mutlaka kürdanla kontrol etmeyi unutmayın.


Pembe kekinizi buzdolabında 4 saat kadar soğuttuktan sonra kalpli kesme kalıbınızın yüksekliğine uygun şekilde dilimleyin. (Gelecek defa ben bu ilk keki bir gece önceden yapıp buzdolabına koymayı düşünüyorum.) Her bir dilimden kalp şekilli kurabiye kesme kalıbıyla birer tane kalp çıkarın. (Artan parçalarla sonrasında pop-cake yapabilirsiniz.) İlk kek için kullandığınız malzemelerle bu kez gıda boyası katmadan yeni bir kek hamuru hazırlayın. Daha önce pembe keki pişirdiğiniz kalıbı tekrar yağlayın ve en alta az miktarda yeni hamurdan yayın. Kalıpla kestiğiniz pembe kalpleri aralarında boşluk bırakmadan sivri uçları aşağıya gelecek şekilde kalıbınıza dizin.


Kalplerin yanlarını ve üstünü tamamen hamurla kapatın ve fırına vererek yine aynı şekilde içini çekene kadar pişirin. Piştikten sonra kalıptan çıkarıp soğutun. Bu arada 1/2 bardak pudra şekeri, 1-2 kaşık süt, 1 kaşık eritilmiş tereyağı ile glazür hazırlayın. Glazürünüz fazla akışkan olursa pudra şekeri, kalın olursa süt ekleyerek kıvam verin. Çok tatlı olmasını istemediğim için glazürü ben kekin üzerine fırça ile hafifçe sürdüm. İsteğe göre daha fazla da kullanabilirsiniz. Minik serpme şekerlerden glazürün üzerine serperek süsleyin. Kekinizi dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: