17 Mayıs 2008 Cumartesi

Kepekli Pirinç ile Pilav


Kepekli pirinç, her zaman kullandığımız beyaz pirince göre daha sağlıklı bir alternatifmiş. Ben de kepekli pirinçle pilav yapmayı denedim. Öncelikle kepekli pilavın tadının beyaz pilavdan çok farklı olduğunu söylemeliyim. Her ne kadar beyaz pilavı tercih etsem de kepekliyi de beğendim. Kepekli pilavda pirinç taneleri daha diri, "dişe dokunur" kalıyor. Ama bu beni rahatsız etmedi. Beyaz pilava daha faydalı bir alternatif olarak herkese öneririm. Nasıl pişirdiğime gelince: Pirinçleri pişirmeden önce 15 dakika kaynar suda beklettim. Daha sonra yıkayıp süzdüm. Tencereye biraz zeytinyağı alıp pirinçleri bir kaç dakika kavurdum. 1 bardak pirince 2 bardak su olacak şekilde pirinçlerin üzerine kaynar su, tuz ve karabiber ekledim. Önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim. Tencerenin altını kapatıp, kapağına kağıt havlu koydum ve 15 dakika kadar demlenmeye bıraktım. Sonra da afiyetle yedim :)

3 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ben de 2 yıl önce heves edip almıştım.ilk denemem fiyasko olunca bir daha elime almadım.kaynat kaynat taş gibi kalmışlardı.ama deniycem tekrar sıcak suda bekletme aşamasını yapmamışım meğer:((

Zeynep dedi ki...

Yine de beyaz pilava göre daha diri oluyor ama öyle taş gibi değil. Ben beğendim. Denersen nasıl bulduğunu yaz olur mu?

Tijen dedi ki...

Bir alış bir daha normal pilav yiyemeyeceksin Zeynep! (Bence kaynar suda bekletmeye gerek yok ama her yiğidin ayrı bir yoğurt yiyişi var elbet. Ben doğrudan bire iki ölçü su kaynatıyor, pirinci yıkayıp ekliyor ve kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişiriyorum.)